Jag heter Marie Claesson och bor i Skövde, har träning, yoga och meditation som en stor del i mitt liv. Hösten -21 startade jag mitt första företag, Sinnets Natur. Ett företag som jag vill ska finnas till för de som vill ha personlig stöttning/utveckling och hjälp genom sin utmattning eller stressrelaterad ohälsa. Jag startade det för jag har alltid haft ett brinnande intresse av att stötta människor, på ett sätt så att de ser sitt egna värde och att de ser att de är den viktigaste personen i deras liv. Man ska komma till mig och känna sig sedd, hörd och bekräftad i den situation man är i. Att sedan få stöttning att hämta hem den man egentligen är och som man kanske har förlorat på vägen när man mår dåligt. Jag vill att människor ska känna att det är en rättighet att känna glädje och lycka.

Jag har över 17 fantastiska år av erfarenhet med att jobba med människor med psykisk ohälsa, och med ungdomar och deras föräldrar. En erfarenhet och kunskap som jag har vuxit i då alla möten med människor också lär mig mycket om mig själv. Jag har jobbat mycket med motiverande samtal och gör det fortfarande.

Då jag vet vad det innebär och vad som kan hända när man inte stannar upp och får den återhämtning som kroppen och själen behöver, så blev jag intresserad av att läsa mer om detta och föra det vidare till människor i olika situationer. Det var så jag kom in på banan att läsa till återhämtningsterapeut.

Jag ville få mer professionell kunskap när det kommer till återhämtning och vad kropp, själ och sinne behöver när man är i en stressrelaterad ohälsa. Då det blir mer och mer aktuellt i vårt samhälle och det kryper även ner i åldrarna till våra ungdomar.

Kunskapen kring utmattning är liten idag. Även när det kommer till våra nära och kära, är det få som vet hur man ska hantera det. Man står handfallen. Därför vill jag även erbjuda stöttning till dom som är i ens närhet.

När man mår dåligt så behöver man någon som förstår, lyssnar och bekräftar att man inte är ensam. Att det också finns en väg till bättre mående.

Trauma är något som kan drabba de flesta människor på ett eller annat sätt i livet och vad som definierar ett trauma är upp till varje människas upplevelse. Trauma är något som jag har studerat och studerar, då det ingår i min kurs i traumaanpassad yoga som jag är under utbildning i.

Därför erbjuder jag en stressreducerad yoga som gör att man landar i nuet och  de kravlösa rörelser som ingår gör att man kan börja lyssna och se på sin kropp på ett mer avslappnat sätt.

Rörelse är något som kroppen mår bra av, att få lugna och mjuka rörelser som hjälper till att släppa på spänningar och gör så att man vänder sig mer inåt än utåt.

Att komma tillbaka till träning från en utmattning till exempel, kan vara en balansgång. Att lyssna till kroppens signaler så att man inte tränar för hårt i början, så att stresshormonerna ökar på ett negativt sätt. Utan sakta och säkert på en nivå som är bra för kroppens välbefinnande. Jag stöttar dig i hur ett sådant upplägg kan se ut.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du är nyfiken på att veta mer om det som jag erbjuder.

Erfarenhetsbanken

 • Motiverande samtal
 • Diplomerad återhämtningsterapeut
 • Yoga för stressreducering (Utbildning: traumaanpassad yoga Sverige för Josefine Wikström.
  Del 1 klar december -21,
  Del 2 färdig november -22)
 • Mindfulness
 • Meditation
 • Återhämtning i rörelse
 • Kunskaper i träning för att komma igång lätt efter en utmattning.

Har du några frågor eller funderingar?

Så Är Du Varmt Välkommen Att Höra Av Dig